Hoppa till sidans innehåll

Utrustning


Skridskor 

Klubben har köpt in nybörjarskridskor i olika storlekar, för att man ska kunna pröva sig fram och känna hur det känns med ett par riktiga konståkningsskridskor. Prata med tränarna om du vill testa!

När det blir dags att köpa de första konståkningsskridskorna bör skridskon vara max 1-1,5 cm större än foten. För de som åkt ett par år räcker det att skridskon är 1 cm större än foten. Det finns olika märken och modeller på skridskor, både smala och breda modeller.

Använd gärna skridskoöverdrag på skridskorna, så slipper skon få massa repor och märken och det är lättare att sälja dem när de blir för för små.

När det är dags att köpa egna konståkningsskridskor rekommenderar vi att köpa begagnade skridskor för att de är lite mjukare om någon redan använt dem. Begagnade skridskor är också billigare. Det går att få tag på begagnade genom klubbens Facebook-grupp eller i andra grupper på Facebook.

Nya skridskor säljs av specialbutiker på nätet och i butiker i t ex Stockholm, Örebro och Göteborg. Exempel på nätbutiker:

https://teijasskateshop.com/ (butik i Stockholm)

https://norrkopingsskateshop.com/ (butik i Stockholm och Norrköping)

https://konstakning.net/ (butik i Örebro)

http://www.k-skate.se/ (butik i Göteborg)

https://skateparadice.se/ (butiker i Skåne) 

Skenor 

På nybörjarskridskorna får man med en skena när man köper skridskor. Allt eftersom åkaren klarar av svårare hopp, steg och piruetter krävs både hårdare skor och bättre skenor.

Det finns skenor för alla typer av åkare och i många prisklasser.

Var noga med att torka skenorna torra efter varje träningspass och trä på mjuka skydd när skridskorna ligger i väskan! De hårda plastskydden används bara när man går till och från isen, inte vid förvaring.

Hjälm

Inom konståkning använder alla nybörjare hjälm. Innan man kan ta av sig hjälmen finns det olika moment som man måste klara, och åkaren ska behärska all enkelhopp upp till Ögel. Vanligtvis har man klarat alla 8 märken och tävlingstest innan man får ta av sig hjälmen. Tränarna tar alltid hänsyn till åkarens allmänna stabilitet på skridskorna innan de godkänner att barnet kan få ta av sig hjälmen. Avtagning av hjälm sker alltid i samråd med föräldrarna.

Det finns pannband/huvudskydd att köpa och använda den första tiden efter att hjälmen har tagits av, dessa är frivilligt att använda och ger inte samma skydd som en hjälm.

Kläder för träning

Smidiga men varma kläder rekommenderas för träning. Varma tight och tröjor är bättre än tjocka överdragsbyxor och jacka då det gör att det blir svårt för åkaren att röra sig. Vantar är obligatorisk på alla träningar. 

Uppdaterad: 13 APR 2020 12:16 Skribent: Tränarna i Borlänge Konståkningsklubb

Sponsorer säsongen 2021/2022

Klubbsponsorer: 

 Borlänge energi logga

 

tunabyggen_rgb logga

 

 

 

Maserfrakt

 

Åkarsponsorer: 

T.A Electric

 

Eventsponsorer: 

Evenemagnus

 Övriga Sponsorer: 

 

Samarbetspartners:

Intersport

 

Stötta oss, anslut till Gräsroten!

Gräsroten

 

Följ oss på Sociala Medier!

Facebook

Instagram

 

Länkar: 

 

RF SISU

Svenskan

nsk

Postadress:
Borlänge KK - Konståkning
Karin Andersen Lindström, Södra Strömvägen 29
79146 Falun

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info