Hoppa till sidans innehåll

Funktionärsgrupper


Genom funktionärsgrupperna jobbar vi för klubben och samtidigt blir vi delaktiga i våra barns fritidsintresse under trevliga former.

Säsongen 2022/2023 finns följande funktionärsgrupper:

Administration

Tävling och test

Sponsring

Läger och disco

Cafeteria

Försäljning och Lotteri

Show

Fördelning av åkare i respektive grupp 

 

Att driva en idrottsförening kräver, förutom pengar, en stor arbetsinsats i form av tid och engagemang. Medlemmarna i styrelsen är engagerade och avsätter en hel del av sin fritid för klubben. I längden blir det för betungande för styrelsen att på egen hand genomföra allt arbete som krävs för att verksamheten ska fungera på ett så bra sätt som möjligt.

På årsmötet inför säsongen 2006/2007 fattades ett beslut om att föräldragrupper skulle bildas. 2021 byter vi namn till funktionärsgrupper för att vara mer inkluderande för åkare i alla åldrar.

Funktionärsgrupperna ska inte utföra allt arbete själva men har ansvar för planering, samordning och att arbetet blir utfört. Styrelsen har det övergripande huvudansvaret för verksamheten. Styrelsen har även en ansvarig per funktionärsgrupp som man kan vända sig till i frågor kring gruppens arbete.

 

För varje grupp utses en sammankallande som ansvarar för att övriga personer i gruppen aktivt involveras och deltar i det arbete som gruppen ska utföra. Styrelsen underrättar sammankallande om det dyker upp något som kräver en arbetsinsats från någon av funktionärsgrupperna och har en regelbunden och öppen kommunikation med sammankallande i respektive grupp.

 

Vi förväntar oss att minst en åkare eller förälder per familj (med undantag för skridskoskolan) ingår i någon av grupperna. Vid säsongsstart varje år får man önska vilken grupp man helst vill tillhöra. Vid fördelningen tas hänsyn till detta, någon garanti att man hamnar i den grupp man valt i första hand kan dock inte ges. Vill man inte göra ett eget val placeras man i en grupp där det behövs förstärkning. Det går även bra att vara med i flera grupper.

 

Att aktivt delta i funktionärsgruppernas arbete bidrar till att vi alla hjälps åt att göra så att klubben och dess verksamhet fungerar på ett så bra sätt som möjligt. Detta är en möjlighet för oss föräldrar att lära känna varandra och under trevliga former göra en insats för och bli delaktiga i våra barns fritidsintresse.

Uppdaterad: 04 SEP 2018 16:57 Skribent: Karin Andersen Lindström
E-post: Adressen Gömd

Sponsorer säsongen 2021/2022

Klubbsponsorer: 

 Borlänge energi logga

 

tunabyggen_rgb logga

 

 

 

Maserfrakt

 

Åkarsponsorer: 

T.A Electric

 

Eventsponsorer: 

Evenemagnus

 Övriga Sponsorer: 

 

Samarbetspartners:

Intersport

 

Stötta oss, anslut till Gräsroten!

Gräsroten

 

Följ oss på Sociala Medier!

Facebook

Instagram

 

Länkar: 

 

RF SISU

Svenskan

nsk

Postadress:
Borlänge KK - Konståkning
Karin Andersen Lindström, Södra Strömvägen 29
79146 Falun

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info